81 New Music Trivia Questions for Kids

0
80
music trivia questions

Are you looking for a fun way to boost your child’s knowledge of music? Then throw in some music trivia!

Our list of 81 insightful and interesting music trivia questions for kids will teach them all sorts of cool facts, from classic rock to modern pop!

So let’s see what your children know about their favorite tunes with our challenging yet entertaining collection of kid-friendly music trivia questions.

Don’t forget to test yourself, too…we’ve included plenty of music trivia questions for the parents!

Music Trivia for Kids

1. What was the first single released by Beyonce in 2003?

Answer: “Crazy In Love” 

2. Who won the Grammy for Song of the Year in 2004? 

Answer: John Mayer, for his song “Daughters”.

3. Which singer featured on Eminem’s hit song, “Love The Way You Lie” in 2010?  

Answer: Rihanna 

4. What is Adele’s best-selling song to date? 

Answer: “Rolling In The Deep”                     

5. Who wrote and performed the song, “Umbrella” in 2007?     

Answer: Rihanna ft Jay-Z 

6. Who has been known as the Queen of Pop Music since 2008?       

Answer: Lady Gaga    

7. Who produced the Thriller album for Michael Jackson? 

Answer: Quincy Jones.

8. What genre did Taylor Swift change to with her 2017 album Reputation

Answer: Pop/EDM        

9. What is the title of the pop song by Justin Bieber, released in 2015?

Answer: “Sorry”

10: Who performed the hit single, “HUMBLE.,” released in 2017? 

Answer: Kendrick Lamar 

11: What band produced the 2005 Grammy-winning single “Boulevard of Broken Dreams”? 

Answer: Green Day 

12: What country singer won a CMA award for her debut single, “Love Story” in 2008? 

Answer: Taylor Swift                        

13. Which rap group won two Grammy awards for their album The Heist in 2013? 

Answer: Macklemore & Ryan Lewis  

14.  Who was the lead singer of the band TLC? 

Answer: Tionne “T-Boz” Watkins                

15.  What is the title of Coldplay’s hit single from their album A Head Full Of Dreams, released in 2015? 

Answer: “Adventure of a Lifetime” 

16. What was the title of Ariana Grande’s second studio album, released in 2014? 

Answer: My Everything.                

17. What is the title of the popular song by Bruno Mars, released in 2011?

Answer: “Just The Way You Are” 

18. Who sang a duet of “The Prayer” with Celine Dion in 1998?  

Answer: Andrea Bocelli.                 

19. What is the title of Rihanna’s hit single, released in 2016?

Answer: “Work” 

20. Who was the lead singer of the band Fleetwood Mac? 

Answer: Stevie Nicks.                                 

21. Who produced the 2017 single “Shape Of You” by Ed Sheeran?

Answer: Steve Mac and Ed Sheeran 

22. What is the title of Maroon 5’s lead single from their album Red Pill Blues in 2017? 

Answer: “Don’t Wanna Know” 

23. Who wrote and performed the song “Livin’ On a Prayer” in 1986? 

Answer: Bon Jovi.                

24. What was the title of Shakira’s first English-language single, released in 2001? 

Answer: “Whenever, Wherever”                

25. Who is the lead singer of the band U2? 

Answer: Bono.                 

26. What was Justin Timberlake’s first solo single released in 2002?   

Answer: “Like I Love You”                

27. Who was the lead singer of the band Guns N’ Roses? 

Answer: Axl Rose.                 

28. What is the title of John Legend’s hit single from his debut album Get Lifted, released in 2004? 

Answer: “All of Me”.                

29. Who wrote and performed the song “Party Rock Anthem” in 2011? 

Answer: LMFAO ft Lauren Bennett and GoonRock.                  

30. What was the title of Katy Perry’s lead single from her album Teenage Dream, released in 2010? 

Answer: “California Gurls”.                 

31. Who produced the 1999 Grammy-winning single “My Heart Will Go On”? 

Answer: James Horner and Will Jennings.                 

32. What iconic rock band sang “Stairway to Heaven”?

Answer: Led Zeppelin.                 

33. What is Ed Sheeran’s hit single title from his 2017 album Divide

Answer: “Shape of You”.                

34. Who wrote and performed the “Uptown Funk” song in 2014? 

Answer: Mark Ronson ft Bruno Mars.                     

35. What is the title of Adele’s hit single from her album 21, released in 2011? 

Answer: “Someone Like You”                 

36. How many tracks comprised Justin Bieber’s 2015 Purpose album?

Answer: 17 tracks.                

37. Who wrote and performed the song “Gangnam Style” in 2012? 

Answer: Psy.                 

38. Who penned the classic jazz ballad “My Funny Valentine”?

Answer: Richard Rodgers.                

39. Who produced the 2011 Grammy-winning single “Rolling in The Deep”? 

Answer: Paul Epworth.                 

40. What is the title of Maroon 5’s hit single from their album Overexposed, released in 2012? 

Answer: “One More Night”.                 

41. Who wrote and performed the song “Despacito” in 2017? 

Answer: Luis Fonsi ft Daddy Yankee.                       

42. What is the title of Taylor Swift’s hit single from her album 1989, released in 2014? 

Answer: “Shake It Off”.                 

43. Who sang “Rehab” from her 2006 album Back to Black?

Answer: Amy Winehouse              

44. What is the title of Beyonce’s hit single from her album Lemonade, released in 2016? 

Answer: “Formation”.              

45. Which rapper released the hit single “Lose Yourself” in 2002?

Answer: Eminem               

46. What is the title of Andrea Bocelli’s hit single from his album , released in 2018? 

Answer: “If Only”.                 

47. Who wrote and performed the song “Happy” in 2013? 

Answer: Pharrell Williams.                 

48. What is the title of Rihanna’s hit single from her album Unapologetic, released in 2012? 

Answer: “Diamonds”.                

49. Who wrote and performed the song “What’s Going On” in 1971? 

Answer: Marvin Gaye.                 

50. What is the title of Michael Jackson’s hit single from his album Dangerous, released in 1991? 

Answer: “Black or White”.                 

51. Who wrote and performed the song “Hey Ya!” in 2003? 

Answer: Outkast.                 

52. What is the title of Adele’s hit single from her album 25, released in 2015? 

Answer: “Hello”.                 

53. Who wrote and performed the song “Umbrella” in 2007? 

Answer: Rihanna ft Jay-Z.                                 

54. What is the title of John Legend’s hit single from his album Darkness and Light, released in 2016? 

Answer: “Love Me Now”.                 

55. What pop star co-wrote “We Are The World” with Michael Jackson? 

Answer: Lionel Richie.                 

56. What is the title of Elvis Presley’s hit single from his album Blue Hawaii, released in 1961? 

Answer: “Can’t Help Falling In Love”.                 

57. Who wrote and performed the song “Hey Jude” in 1968? 

Answer: The Beatles.                 

58. What is the title of Eminem’s hit single from his album Recovery, released in 2010? 

Answer: “Love the Way You Lie”.                

58. Who wrote and performed the song “Truth Hurts” in 2019? 

Answer: Lizzo.                 

59. What is the title of Billie Eilish’s hit single from her album When We All Fall Asleep, Where Do We Go? released in 2019? 

Answer: “Bad Guy”.                 

60. Who wrote and performed the song “SOS” in 2019? 

Answer: Avicii ft Aloe Blacc.                 

61. What is the title of Bruno Mars’s hit single from his album 24K Magic, released in 2016? 

Answer: “24K Magic”.                 

62. What band sang the hit song “California Dreamin'” in 1965? 

Answer: The Mamas & the Papas.                 

63. What is the title of Justin Timberlake’s hit single from his album The 20/20 Experience, released in 2013? 

Answer: “Mirrors”.                 

64. Who wrote and performed the song “All of Me” in 2013? 

Answer: John Legend.                 

65. What is Madonna’s hit single title from her album Ray of Light, released in 1998? 

Answer: “Frozen”.                 

66. What was Justin Bieber’s debut single? 

Answer: “Baby”.              

67. What is the title of Sam Smith’s hit single from his album The Thrill of It All, released in 2017? 

Answer: “Too Good At Goodbyes”.                

68. Who wrote and performed the song “Bohemian Rhapsody” in 1975? 

Answer: Queen.                 

69. What is the title of Taylor Swift’s hit single from her album Reputation, released in 2017?  

Answer: “Look What You Made Me Do”.                 

70. Who wrote and performed the song “I Will Always Love You” in 1992? 

Answer: Whitney Houston.                 

71. What is the title of Ariana Grande’s hit single from her album Sweetener, released in 2018? 

Answer: “No Tears Left To Cry”.                 

72. Who wrote and performed the song “We Are The Champions” in 1977? 

Answer: Queen.                 

73. What is the title of Maroon 5’s hit single from their album Red Pill Blues, released in 2017? 

Answer: “Sugar”.                 

74. Who wrote and performed the song “Gangsta’s Paradise” in 1995? 

Answer: Coolio ft L.V.                 

75. What is the title of Elton John’s hit single from his album Goodbye Yellow Brick Road, released in 1973? 

Answer: “Bennie and the Jets”.                      

76. Who wrote and performed the song “Billie Jean” in 1983? 

Answer: Michael Jackson.                 

77. What is the title of Lady Gaga’s hit single from her album Born This Way, released in 2011? 

Answer: “Born This Way”.                 

78. Who wrote and performed the song “Thunder” in 2017? 

Answer: Imagine Dragons.                 

79. Who sang “What Makes You Beautiful” in 2011?

Answer: One Direction                

80. What band recorded “Smells Like Teen Spirit” in 1991? 

Answer: Nirvana               

81. What is the title of John Mayer’s hit single from his album Born and Raised, released in 2012? 

Answer: “Shadow Days”.

Author

  • Cam Russo

    Cam is a blogger, author, and content strategist with a keen love for the written word. His journey with high-functioning autism has kindled a strong advocacy for autism awareness. Today, Cam dedicates his efforts to educating parents. He sees laughter as a game-changer in learning, and strives every day to make education a fun and enjoyable journey for all his readers.